Miros: Nuante fine, dar totodata complexe, unde se remarca accente de prune uscate, fructe negre si ciocolata.
Gust: Arome bogate de fructe negre, presarate cu note piperate spre final si in postgust.
Culoare: Rosu rubiniu intens.
Obtinut exclusiv din struguri Saperavi culesi manual din zona Valul lui Traian, acest sortiment de un rosu superb acompaniaza excelent preparate pe baza de carne de miel sau vanat, dar si branzeturi mature sau semimature. Soiul de origine georgiana este adesea folosit pentru a obtine vinuri desert rosii sau vinuri fortificate, insa in cazul de fata, strugurii maturi au fost folositi pentru a crea o expresie proaspata, cu aroma intensa si echilibru excelent. Decantati vinul 30 de minute inainte de servire si savurati-l la 16-18° C.
In anul 2009, incepe proiectul de creare a unui brand simbolic care sa reprezinte cu succes vinurile produse de Vinaria Tiganca. In consecinta, apare marca comerciala Gitana, care reprezinta inceputul unei noi etape in dezvoltarea cramei.
Anul 2011 marcheaza aparitia primei serii de vinuri imbuteliate sub marca Gitana. Aceasta colectie contine vinuri maturate seci, precum Cabernet Sauvignon 2007, Merlot 2009, Riesling de Rhein 2009 si Feteasca Regala 2009. In anul 2012, este lansat pe piata vinul Saperavi 2011, alaturi de primele cupaje ale cramei: Lupi Rezerva 2009 si La Petite Sophie 2010, care au devenit deja vinuri emblematice pentru Gitana Winery.
O afacere de familie reprezintă longevitate și statornicie, lucruri care se reflectă direct în muncă pe care o faci. Vinurile Gitana nu reprezintă un simplu vin, ci o moștenire, rodul unei munci stăruitoare, ce a dus la o poveste fără cusur.
Vrei sa vezi mai multe produse de la Crama Gitana? Click aici!